Categories
Health

COVID-19 PROTECTION TOOLS

COVID-19 PROTECTION TOOLS antara produk yang dikeluarkan oleh Haus untuk membantu mencegah penularan wabak.

Sudah kah awak bersedia dengan peralatan perlindungan sepanjang berada di luar rumah. Ada 2 item asas iaitu HAUSANITIZER & VIR DISINFECTANT SPRAY untuk memberi awak extra perlindungan dari virus COVID-19.

Jom lihat di bawah fungsi ke 2-2 covid-19 Protection Tools ini.

COVID-19 PROTECTION TOOLS

VIR DISINFECTANT SPRAY

VIR Disinfectant Spray (VDS) merupakan semburan disinfektan sedia guna dengan bahan aktif terpilih yang telah diuji berkesan membasmi kesemua jenis kuman dengan efektif.

VIR DISINFECTANT SPRAY
MEMBUNUH KUMAN DAN VIRUS SEHINGGA 99.99%

VDS bertindak sebagai antibakteria, antikulat, anti-spora serta anti-virus dengan kesan pembasmian kuman berjumlah sehingga 99.9999%.

Semburkan VDS ke semua peralatan untuk membasmi kuman dan menyegarkan anda dengan wangian eksklusif dari HAUS.

Berdasarkan data dari ujian makmal terhadap bahan aktif yang digunakan, VIR DISINFECTANT SPRAY mampu

  • Membunuh > 99.999% bakteria dalam masa 1 minit, dengan kesan ketahanan sehingga 4 jam.
  • Membunuh > 99.999% kulat berspora yang tidak dapat ditangani dengan produk sanitasi biasa.
  • Membunuh > 99.9999% kulat fungus walaupun pada permukaan yang kotor.
  • Membunuh > 99.99% virus termasuk virus berselaput seperti HIN1 serta SARS-CoV-2.

Selamat digunakan untuk disinfeksi pada permukaan seperti lantai dan meja, objek seperti tombol pintu dan suis lampu, serta pada tekstil tanpa jahitan (non-woven).

HAUSanitizer

Ia diformulasi dengan rumusan istimewa bagi membantu para pengguna yang mementingkan kebersihan diri dan keluarga bagi melindungi mereka dari bakteria dan kuman.

Pihak Organisasi Kesihatan Dunia atau World Health Organisation (WHO) telah menyarankan penggunaan hand sanitizer bagi mencuci tangan sekiranya berada di dalam situasi ketiadaan sumber air dan sabun.

Ini kerana, tangan merupakan anggota tubuh yang paling banyak terdedah kepada bakteria dan kuman. Penjagaan kebersihan tangan adalah sangat penting bagi menjamin kesihatan yang sejahtera.

Merujuk kepada Pusat Kawalan Penyakit dan Pencegahan atau Centres for Disease Control and Prevention (CDC), penggunaan alkohol sekurang-kurangnya 60% dan ke atas adalah cukup untuk menghapuskan bakteria dan kuman. Dengan hanya cara penggunaan yang betul.

Bahan-bahan yang digunakan di dalam HAUSanitizer ini telah terbukti berkesan. Ia menghapuskan 99.9% bakteria dan kuman melalui ujian makmal oleh pakar sains.

Dengan menggunakan 70% alkohol di dalam keseluruhan formula HAUSanitizer ini, ia dijamin dapat membantu membunuh bakteria dan kuman secara terus. Ia juga mengurangkan bakteria dan kuman dengan jumlah yang signifikan dengan mengikut langkah penggunaan yang betul.

Selain itu, HAUSanitizer tidak akan mengeringkan kulit walaupun dengan kerapkali penggunaan kerana Aloe Vera berfungsi memberikan kelembapan yang optimum bagi memastikan kulit sentiasa kekal terhidrat disamping bebas dari bakteria dan kuman.

Belian, klik link bawah ni 👇

By yuziaslinda.com

Assalammualaikum @ salam sejahtera semua. Happy Shopping guys

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *