Categories
Beauty Facial beauty Health Skincare Superfood

KHASIAT AVOCADO PADA KECANTIKAN KULIT

Salah 1 buah yang kaya dengan sifat antioksidannya. Awak nak tahu khasiat avocado pada kecantikan kulit? Jom kita sama-sama ketahui manfaatnya.

Alpukat, nama lainnya ialah buah yang berkulit keras dengan isinya bertekstur berkrim. Ia banyak tumbuh di iklim yang sederhana panas.

KHASIAT AVOCADO

Ia amat terkenal dengan fungsi antioksidan dalam menghalang radikal bebas dari merosakkan kulit. Kandungan vitamin E yang tinggi, dapat merawat kulit bermasalah. Ia dapat mencegah dan merawat jerawat.

Patut la ada masker diperbuat dari avocado. Sifat Anti-radang nya mampu melegakan kulit yang sering kemerah – merahan dan keradangan kemungkinan akibat penyakit psoriasis dan ekzema.

Apabila ia dijadikan sebagai bahan aktif di dalam pencuci muka atau pelembap, ia dapat menyubur dan melembapkan kulit secara semulajadi. Sel-sel kulit baru yang sihat terbentuk dapat menggantikan sel kulit mati.

Avocado juga mempunyai fungsi merawat luka-luka kecil seperti kesan jerawat dan keradangan kulit. Kulit muka terbakar akibat selaan matahari juga dapat dikurangkan.

Tanda-tanda penuaan seperti kedutan juga dapat dikurangkan jika mengamalkannya.

PRODUK YANG DISYORKAN

Super Sensitive Beauty Soap

Hydra Glow Melt Away Balm

By yuziaslinda.com

Assalammualaikum @ salam sejahtera semua. Happy Shopping guys

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *